Over mij

Ik ben Erna Brok, gediplomeerd Holos ® massagetherapeut.

Nieuwe ontmoeting met mezelf

Jarenlang heb ik full-time en later part-time gewerkt in het bedrijfsleven. Ik hield alle ballen niet meer in de lucht. Gespannen, overspannen, gestresst, ben ik uit het bedrijfsleven gestapt. Dat ik last had van allerlei zaken als pijnlijke nek en bovenrug, snel emotioneel, onrustig, moe, opgebrand gevoel, slecht slapen en draaiende gedachten, ging ik vooralsnog helemaal aan voorbij. Ik liep op mijn tenen en 'kon' gewoon niet meer. Mijn grens was bereikt. Het heeft even geduurd voor ik mij ging richten op wat 'mij' nu overkwam. Ik ging mij bezighouden met hoe 'ik' mij eigenlijk voelde, het bewust worden van mijzelf. Daar had ik nog nooit bij stil gestaan. Vandaar kwam de vraag: Hoe kom ik in rust, in mijn eigen kracht, weer vol energie. Zo kwam ik in aanraking met massage.

Tijdens een Holistische massagesessie heb ik mij laten aanraken, laten masseren. Ik was diep onder de indruk van de wonderbaarlijke werking van deze aanraking, het bleek een enorme kracht te hebben. Ik kreeg de mogelijkheid stil te staan bij wat er op dat moment bij mij speelde, om mijzelf te ontmoeten. Er was een zekere durf van toelaten nodig om uit mijn veilige denken te gaan. Voor mij was het een nieuwe manier om naar mijzelf te kijken. Het was luisteren naar de signalen van mijn lijf. Die spanning in mijn schouders, die onrust, was er niet voor niets. Ik ging kijken naar de dieper gelegen lagen. Er ontstond bewustwording en inzicht. Het heeft er toe geleid dat ik meer mezelf ben en nu keuzes maak die beter bij mij passen, dat ik weer in mijn kracht ben, vol energie.

Ik volgde mijn intuïtie en ben diverse opleidingen gaan volgen, die mij leerden hoe het is om naar de signalen van het lichaam te luisteren.

Wat aanraken voor je kan betekenen

Tijdens mijn 4-jarige HBO opleiding tot massagetherapeut bij Holos, ben ik me de kunst van het 'aanraken' gaan eigen maken. Ook ben ik intuïtieve cursussen gaan volgen. Deze opleiding / trainingen hebben bijgedragen aan verdieping in mijzelf en hebben me meer in verbinding gebracht met mijn innerlijke wereld. Het laagje voor laagje bewust worden van mijn patronen  die maakten dat ik mij voelde, zoals ik mij voelde.

Mijn passie ligt in het aanraken van mensen en hen te begeleiden. Met de intentie ze te laten luisteren naar de signalen van hun eigen lichaam, wat dat hun te vertellen heeft. Om je zo te bevrijden van alle ballast en imprints uit het verleden zodat er ruimte kan ontstaan voor de eigen geneeskracht die ieder mens bij zich draagt. Vanuit mijn eigen ervaringen in het leven en de scholing in diverse technieken, deel ik alles met jou wat ik geleerd heb.

Ik nodig je van harte uit om mijn massage te komen ervaren. Ik bied je alle tijd en ruimte om in rust naar jezelf te luisteren. Alles mag er zijn, niets hoeft anders.

 

Opleidingen

Holistisch masseur Holos Academie, Utrecht 2012
Adem in essentie   Quantum Touch 2013
Intuïtieve Opleiding 1 IT, Zutphen 2013
Intuïtieve Opleiding 2 IT, Zutphen 2014
Intuïtieve Opleiding 3 IT, Zutphen 2014
Holistisch massage therapeut Holos Academie, Utrecht 2015
Masterclass Stress & Burnout Holos Academie, Utrecht 2017
Basiscursus Focussen 1 Praktijk Dichtbij 2018
Workshop Gevoelsbewust Bewegen VNT Denise Bloemen 2018

Volg Aandachtige-Massage op Instagram

“Je lichaam is een afspiegeling van wat er van binnen leeft. Het onthoudt en slaat alles op wat je meemaakt.”