Over mij

Ik ben Erna Brok, gediplomeerd Holos ® massagetherapeut.

Nieuwe ontmoeting met mezelf

Jarenlang heb ik full-time en later part-time gewerkt in het bedrijfsleven. Ik hield alle ballen niet meer in de lucht. Gespannen, overspannen, gestresst, ben ik uit het bedrijfsleven gestapt. Dat ik last had van allerlei zaken als pijnlijke nek en bovenrug, snel emotioneel, onrustig, moe, opgebrand gevoel, slecht slapen en draaiende gedachten, ging ik vooralsnog helemaal aan voorbij. Ik liep op mijn tenen en 'kon' gewoon niet meer. Ik was thuis, druk..., druk...,druk... om ons huis op orde te brengen. Ineens werd ik emotioneel..., heel erg emotioneel. Huilen - onbegrip naar mijzelf - diepe schaamte. Niemand mocht mij zo zien. Mijn grens was bereikt, dat was wel duidelijk. Er moest en zou iets gebeuren.

En zo ging ik mij richten op wat 'mij' nu overkwam. Ik ging mij bezighouden met hoe 'ik' mij eigenlijk voelde, het bewust worden van mijzelf. Daar had ik nog nooit bij stil gestaan. Vandaar kwam de vraag: Hoe kom ik in rust, in mijn eigen kracht, weer vol energie.

Wat heb ik er zelf aan gedaan

  • Ik ben zelfhulpboeken gaan lezen, oa. over het leren van NEE zeggen.
    Het heeft even geduurd voordat ik besefte dat ik wel -tig boeken kon gaan lezen.
  • Ik ben oefeningen gaan toepassen die ik gevonden had op internet over het loslaten van spierspanning en over ademhaling ed.  Al snel realiseerde ik me dat ook hier winst te halen was.
  • Ik ging Mindfulness oefeningen toepassen, al wist ik op dat moment nog niet precies wat Mindfulness inhield. Proeven, ruiken, snuffelen aan mindfulness hebben mij zeker op weg geholpen om meer bij mezelf te zijn.
  • Al met al:     Je leest, weet ...    poogt, probeert, test, oefent  .......  je blijft steken, loopt vast en .........  je weet eigenlijk niet hoe nu verder.....

Zo kwam ik in aanraking met massage

Zo kwam ik in aanraking met massage. Tijdens een Holistische massagesessie heb ik mij laten aanraken, laten masseren. Ik was diep onder de indruk van de wonderbaarlijke werking van deze aanraking, het bleek een enorme kracht te hebben. Ik kreeg de mogelijkheid stil te staan bij wat er op dat moment bij mij speelde, om mijzelf te ontmoeten. Er was een zekere durf van toelaten nodig om uit mijn veilige denken te gaan. Voor mij was het een nieuwe manier om naar mijzelf te kijken. Het was luisteren naar de signalen van mijn lijf. Die spanning in mijn schouders, die onrust, was er niet voor niets. Ik ging kijken naar de dieper gelegen lagen. En zo ontstond bewustwording en inzicht.

Ik volgde mijn intuïtie en ben diverse opleidingen gaan volgen, die mij leerden hoe het is om naar de signalen van het lichaam te luisteren.

Wat aanraken voor je kan betekenen

Tijdens mijn 4-jarige HBO opleiding tot massagetherapeut bij Holos, ben ik me de kunst van het 'aanraken' gaan eigen maken. Ook ben ik intuïtieve cursussen gaan volgen. Deze opleiding / trainingen hebben bijgedragen aan verdieping in mijzelf en hebben me meer in verbinding gebracht met mijn innerlijke wereld. Het laagje voor laagje bewust worden van mijn patronen die maakten dat ik mij voelde, zoals ik mij voelde. Ik kwam mijn karakter-eigenschappen, overtuigingen en aannames tegen die niet meer bij mij pasten. Zoals oa. het iedereen naar hun zin te maken (de pleaser), geen tot moeite met grenzen aangeven. Ook mijn insteek van niet lullen maar poetsen was er, waar de nodige onrust vandaan kwam.

Zie ook  Massagetherapie >

Mijn passie ligt in het aanraken van mensen en hen te begeleiden. Met de intentie ze te laten luisteren naar de signalen van hun eigen lichaam, wat dat hun te vertellen heeft. Om je zo te bevrijden van alle ballast en imprints uit het verleden zodat er ruimte kan ontstaan voor de eigen geneeskracht die ieder mens bij zich draagt.

Zie ook  Mijn visie >

Vanuit mijn eigen ervaringen in het leven en de scholing in diverse technieken, deel ik alles met jou wat ik geleerd heb.

Ik nodig je van harte uit om mijn massage te komen ervaren. Ik bied je alle tijd en ruimte om in rust naar jezelf te luisteren. Alles mag er zijn, niets hoeft anders. Alle tijd en aandacht voor jou.

Meer weten of afspraak maken >>

 

Opleidingen

Holistisch masseur Holos Academie, Utrecht 2012
Adem in essentie Quantum Touch 2013
Intuïtieve Opleiding 1 IT, Zutphen 2013
Intuïtieve Opleiding 2 IT, Zutphen 2014
Intuïtieve Opleiding 3 IT, Zutphen 2014
Holistisch massage therapeut Holos Academie, Utrecht 2015
Masterclass Stress & Burnout Holos Academie, Utrecht 2017
Basiscursus Focussen 1 Praktijk Dichtbij 2018
Workshop Gevoelsbewust Bewegen VNT Denise Bloemen 2018
Triggerpoint-therapie, module 1 Triggerpointcoach 2019
Lage rugpijn- een Holistische benadering Con Amore 2021
Stress, een integrale visie & Transities Con Amore 2022
NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren Sluis NLP Instituut 2023

 

Volg Aandachtige-Massage op Instagram

“Je lichaam is een afspiegeling van wat er van binnen leeft. Het onthoudt en slaat alles op wat je meemaakt.”