“LUISTEREN NAAR DE SIGNALEN VAN JE LICHAAM"!

Massage en Massagevormen

Ervaar dat massage je aandacht van ‘het denken’ naar ‘het voelen’ brengt. Daarbij maak ik gebruik van verschillende massagevormen en kies die vorm die past bij jouw hulpvraag. 

Aanraking heeft een wonderbaarlijke werking. Door met ‘luisterende handen’ aan te raken bereik je diepere lagen. Zo krijg je de mogelijkheid jezelf en dat wat er op dat moment speelt, te ontmoeten. Om in mildheid, openheid te onderzoeken wat jou bezig houdt en raakt.

“Wat aanraking voor je kan betekenen"!

Klassieke massage
Als je spierspanning of bewegingsbeperkingen ervaart dan kan deze massage zeer behulpzaam zijn. Klassieke massage is met name gericht op je spieren, pezen en gewrichten. De massage wordt langzaam opgebouwd door strijkingen, gevolgd door dieper masseren en kneden. Zo komen pijnpunten (triggerpoints) aan het licht, waarvan je soms niet wist dat ze er waren. Het kan je laten ervaren waar je spanning of ontspanning voelt.

Haptische massage
Ben je druk en zit je veel in je hoofd? Ben je gespannen of heb je weinig energie? Dan is dit een fijne massage voor jou. De haptische massage komt voort uit de haptonomie en legt de focus op het aandachtig, langzaam aanraken. Het dragen, liften en strekken van armen en benen, en het dragen en  draaien van het hoofd vallen onder deze massage.  Deze massage heeft een positief effect op de energieverdeling in je lichaam.

Chakra massage
Chakra’s zijn energiecentra die bij je lijf horen. Door de chakra’s aan te raken kun je je bewust worden van de verschillende levensgebieden die bij elk chakra horen.

Voetreflexologie massage
Pieker je veel? Slaap je slecht? Kun je niet goed op je buik liggen? Of vind je het niet prettig om zonder kleding gemasseerd te worden? Dan is deze oorspronkelijk uit China afkomstige massage, geschikt voor jou. Op onze voeten bevinden zich zones die in verbinding staan met organen, lichaamsdelen en het hormonale stelsel.  Door verschillende zones op je voeten aan te raken, kun je je bewust worden van wat er zich afspeelt op bijbehorend gebied.

Voetreflex massage

Holistic Pulsing
Holistic Pulsing is natuurlijk en plezierig als er sprake is van een hoog spanningsniveau. Ook voor hoog gevoelige mensen is dit een subtiele manier van aanraken. Bij deze massage wordt het lichaam op een zachte, wiegende manier in een continu ritme gebracht. Zo ontstaat een stromende golfbeweging in je lichaam en word je als het ware teruggevoerd naar je eigen oerritme. Dit brengt een diepe ontspanning teweeg, zodat je wordt uitgenodigd te luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft. Deze massage is ook geschikt als je het prettig vindt om je kleding aan te houden, een blessure, wond of ontsteking hebt die niet lokaal kan worden gemasseerd.

Bindweefselmassage
Deze massage past zeer goed bij het afwijkend functioneren van organen, lichaamsdelen of lichaamsfuncties. Het is de perfecte massage als je het gevoel hebt dat je ‘strak in je vel zit’ of als je van stevig masseren houdt. Bij bindweefselmassage wordt je huid in verschillende richtingen gekneed en gerold. Daar waar huidlagen verkleefd zijn, kun je soms pijn ervaren. Maar die wordt altijd binnen de grenzen van het toelaatbare gehouden.

Bindweefselmassage van de onderrug

Ontspanningsmassage
Ontspanningsmassage is een massage die je tot ontspanning 'kan' brengen. Massagetherapie is niet direct gericht om tot ontspanning te komen. Een ontspanningsmassage kan wel als massage-keuze ingezet worden om juist gericht te ervaren dat er spanning wordt ervaren. Hierbij kan bewustwording en inzicht ontstaan. Het even uit de dagelijkse werkzaamheden stappen, even alle tijd en aandacht voor jezelf te nemen. Even niets moeten. Om ontspanning te ervaren, meer energie te krijgen en te ervaren wat maakt dat ontspanning gewenst wordt. Om te ervaren wat jou in de weg zit om tot ontspanning te komen.

Een ontspanningsmassage voor schouders en nek

Massage werkt ontspannend, verwarmend en versoepelend voor je lichaam en brengt je hoofd tot rust. Massage voert afvalstoffen af, stimuleert de bloedsomloop, de lymfestroom, het afweersysteem en de werking van de organen.

Focussen

Het focus proces helpt je om die nauwelijks merkbare en toch voelbare signalen in je lijf welkom te heten, te beluisteren en te laten spreken. Je lichaam liegt nooit. Een brok in je keel? Focussen brengt onder woorden wat je lichaam je wil zeggen.