Massagetherapie: "Kom beter in contact met jezelf om helemaal een ontspannen 'JIJ' te worden"

MASSAGETHERAPIE

Massagetherapie: Voelen en luisteren

Massagetherapie is een lichaamsgerichte therapie die verder gaat dan gewone massage.
Het biedt de mogelijkheid om stil te staan bij wat er IN je speelt, om te gaan voelen en zo contact te maken met je lichaam.

Lees ook Mijn visie >

Massagetherapie nodigt je uit te luisteren naar de signalen van je lijf. Het is een prachtige manier om in diep contact te komen met jezelf. Het leert je luisteren naar je innerlijke kompas, te luisteren naar jouw UNIEKE ik. Zo kun je jezelf beter leren kennen en begrijpen. Zodat jij je beter afstemt op jouw verlangens, wensen en behoeften. Kom beter in contact met jezelf om zo helemaal een ontspannen 'JIJ' te worden.

Ik nodig je uit om tijd puur voor jezelf te nemen en met alle aandacht bij jezelf te zijn. Om zo deze bijzondere reis naar binnen te maken en tijd te nemen voor jezelf. Het is een uitnodiging om nieuwsgierig te zijn naar alles wat er op dit moment in jouw leven speelt, wat er wezenlijk is en wat er werkelijk toe doet en wat jou in de weg zit om je goed te voelen. Je wordt uitgenodigd om simpelweg te ervaren, zonder te oordelen of te analyseren.

En ALLES mag er zijn. Niets hoeft weg. Het is namelijk zoals het is.

Door met aandacht naar de signalen van je lichaam te gaan, krijgt je lichaam de kans om zijn verhaal te vertellen. Dit verhaal kan verrassend anders zijn dan wat het hoofd je laat weten. In je hoofd heb je vaak al allerlei gedachten, overtuigingen, verwachtingen, antwoorden en oordelen klaarliggen. Je hebt ze mogelijk al zo vaak gehoord dat het 'jouw waarheid' is geworden. Échter wat je voelt en ervaart in je lichaam kan je heel iets anders vertellen. Je lichaam met zijn eigen taal liegt nooit en zal je altijd de waarheid vertellen. Je lichaam is namelijk een zuivere weerspiegeling van je innerlijke waarheid.

 

Zie ook    Dit kan het je opleveren >>

“Zo wordt een massage een ontmoeting met jezelf.”

Bewustwording en inzicht

Wat zich op de massagetafel laat zien gebeurt vaak ook in je dagelijks leven.  Daarnaar kijken en dat tot je door laten dringen, maakt dat je bewuster wordt hoe jij acteert en wat er speelt.

Hierbij een aantal voorbeelden van bewustwording:

  • voel jouw grens
  • voel waar je behoefte aan hebt
  • cijfer jij jezelf weg
  • kun je dingen loslaten / moet je controle houden
  • reik jij altijd uit naar die ander / sta jij klaar voor die ander
  • hoe lief ben je voor jezelf
  • hoe hoog leg jij de lat
  • ben jij perfectionistisch
  • kun jij nee zeggen
  • hou jij de schijn op dat alles in orde is
  • vermijd jij conflicten
  • ben jij bang / boos / verdrietig / blij
  • voel jij je onrustig, gejaagd....
  • ervaar jij spanning in je lijf
  • heb je een 'vol' hoofd
  • ervaar je spierspanning in schouders en rug

Vanuit bewustwording kan er inzicht ontstaan. ( Bijvoorbeeld: Bewustwording: ik kan geen grens aangeven. Inzicht: dat ik over mijn grens laat gaan geeft mij heel veel spanning)

Wat je bij jezelf tegenkomt kun je ervaren als een gegeven waar je iets mee kunt doen of niet. Je krijgt een keuze om anders met jezelf, met anderen of met situaties om te gaan. Je begint met het herkennen in het dagelijks leven.  (Bijvoorbeeld: Herkennen: Ik ga kijken en herkennen in het dagelijks leven hoe ik omga met grenzen)

En zo kun je een volgende keer in eenzelfde situatie een andere keuze maken. Een keuze die overeenkomt met wat jij werkelijk wilt, wie jij werkelijk bent. (Bijvoorbeeld: Keuze: Voorzichtig begin ik mijn grens aan te geven)

Zo neem je verantwoordelijkheid en leiding in en over je leven. Een eerste stap op weg naar balans die je rust, ontspanning en ruimte geeft om een andere weg in te slaan.
Een eerste stap om weer lekker in je vel te komen!

En let wel, een betere relatie met jezelf, werkt door in jezelf, in jouw omgeving, in je relatie, in je studie, in je werk.

Zie ook    De behandeling >

DOEL VAN DE SESSIE

Doel van de sessies is het bewust worden van overtuigingen, patronen, houding en gedrag, die ontspanning in de weg zitten, of die fysieke of geestelijke klachten geven.

Om zo meer invloed op je eigen leven, gezondheid en welbevinden te krijgen. Wil je (aan)geraakt worden in wat je in de weg zit? Je bent van harte welkom in mijn praktijk.

Maak een afspraak

“De cirkel van de gedachte"

Als ik blijf kijken zoals ik altijd heb gekeken - blijf ik denken zoals ik altijd heb gedacht

Als ik blijf denken zoals ik altijd heb gedacht - blijf ik geloven zoals ik altijd heb geloofd

Als ik blijf geloven zoals ik altijd heb geloofd - blijf ik doen zoals ik altijd heb gedaan

Als ik blijf doen zoals ik altijd heb gedaan - blijft mij overkomen wat me altijd overkomt

 

Jij bent de regisseur over jouw gedachten. Alleen jij kunt jouw cirkel van gedachten doorbreken.

Wat is massagetherapie

WAAROM VOEL IK MIJ ZOALS IK ME VOEL?

Als je niet lekker in je vel zit kom je op een moment dat je weet dat je toe bent aan verandering.
Het is mogelijk dat je grens bereikt is, dat je er al een tijdje mee loopt. Er moet iets gebeuren. Je wilt je beter voelen.
Je weet zelf wanneer de tijd daar rijp voor is.
Je wilt het roer omgooien maar je weet niet hoe en waar te beginnen. Je komt er niet alleen uit. Wat moet je nu?

Massagetherapie helpt jou om deze vicieuze cirkel te doorbreken.
Voel jij dat je eigenlijk wel wat begeleiding of ondersteuning kan gebruiken?
Kom dan in beweging en zet die eerste stap. Pak het aan als het nog klein is. Hoe langer je wacht hoe groter en moeilijker het wordt.
Het zal je rust en ruimte geven. Het kan soms al een hele opluchting zijn om je verhaal te vertellen. Gun het jezelf. Zie jezelf.
Vaak wordt de klacht in behandeling genomen maar niet altijd de oorzaak van het afgegeven signaal. Daarom heeft de samenwerking van de reguliere- en alternatieve gezondheidszorg een grote meerwaarde.