“De intercity die maar doordenderde en die door aandachtige massage een stoptrein werd…. zo heb ik het ervaren. Ik kom nog steeds op mijn bestemming, maar weet nu wanneer en hoe ik even ‘ho stop’ tegen mijzelf kan zeggen, naar mezelf kan kijken met een glimlach en op een veel rustiger manier verder kan gaan en zo mijn doel toch bereik zonder over mijzelf en anderen heen te walsen.

Dit geeft rust, liefde, ruimte en minder lichamelijke klachten. Wie wil dat nou niet? Erna heeft mij deze weg gewezen, een weg die ik misschien theoretisch wel kende, maar door gesprekken en massage met aandacht ook echt heb leren kennen, ervaren en voelen. Ik probeer in het vervolg de stoptrein te nemen, komt ook aan en niet eens zoveel later…en het voelt honderd keer beter”!

“Ik ervoer een ontspannen gevoel dat heel fijn was. Ik voelde dat ik het nodig had, te gek dat ik zo doorhobbel, nu even helemaal niks. Een inzicht dat ik dit vaker wil ervaren en mag toelaten.”

“Wat een ervaring, van een vol hoofd naar een leeg hoofd. Ik werd me bewust hoe moeilijk het voor mij is om de rust voor mijzelf te nemen.”

“Ik ervaarde dat ik in mijn dagelijkse leven mijn grenzen niet duidelijk aangaf. Ik, mijn grenzen aangeven, was nieuw voor mij. Het heeft even geduurd. Door naar mijn gevoel te gaan en bij mijzelf te blijven kan ik nu mijn grenzen duidelijk weergeven wat mij heel wat rust en ruimte brengt.” – Holistic Pulsing

Een ‘cadeautje’ aan mezelf!
Dat dacht ik toen iemand mij vertelde over de aandachtige massage bij Erna Brok!
Dus belde ik met Erna… En dat cadeautje werd een heel grote verrassing elke keer opnieuw iets om uit te pakken, op te pakken en mee te nemen naar huis. Om te overdenken en te koesteren.
De tijd van ZIJN was als een snel stromende rivier die me telkens weer leidde naar de Bron van mijn levensvreugde. In het spel van woorden: spiegelen, uitwisselen, herinneren, herkennen, ontmoeten en uitdagen of beamen, als een sprankelende flow! Een vrolijk pad was het met vergezichten! Maar ook was er de stilte die we binnengingen en het in vrede thuiskomen bij mezelf tijdens de professionele, veelzijdige massages, een combinatie van vakkennis en aandacht. Deze sessies hebben mijn leven verrijkt en mij mede geholpen om in mijn situatie van NU, toch in contact te komen met mijn Ware Zelf, mijn Wezenskern of anders gezegd: het vrije, blije kind in mij, dat weer wakker mag worden en opstaan! Elisa…

“Ik heb de spanning in mijn lijf gevoeld terwijl ik altijd dacht ‘ontspannen’ te zijn. Ik ben me bewust geworden van hoe de spanning in mij sloop. We hebben hieraan gewerkt en ik kan nu de spanning voor zijn – loslaten. Ik voel me nu energieker en krachtiger.” – Rugmassage

“Door te gaan voelen kwam ik mijn ‘moeten’ tegen, mijn perfectionisme en dat ik continu bevestiging zoek in dat ik het goed doe.”

“Mijn lichaam gaf het al aan, ik liep er al een tijdje mee. Ik ging over mijn grens.
Anderen merkten op dat ik mijzelf niet meer was. Ik voelde dat zelf wel maar wilde daar nog niet aan. Ik liep op mijn tenen maar kon dit nog niet uiten. Via massagetherapie ben ik begonnen mijzelf te hervinden.”

“Alsof ik een knopje mocht omdraaien, laat maar vieren, ga maar loslaten. Dat knopje wil ik vaker kunnen vinden, ik wist niet dat dat er was.”

“Ik heb de spanning in mijn lijf gevoeld terwijl ik altijd dacht ‘ontspannen’ te zijn. Ik ben me bewust geworden van hoe de spanning in mij sloop. We hebben hieraan gewerkt en ik kan nu de spanning voor zijn – loslaten. Ik voel me nu energieker en krachtiger.” – Rugmassage

“Ik wist niet dat ik zo mijn lichaam kon voelen. Ik heb geleerd naar mijn lichaam te luisteren en wat ik denk, doe en voel beter op elkaar af te stemmen. Ik ga anders met dingen om en voel me nu meer ontspannen, er is meer rust.”

“Ik hoef nu even niets, heel prettig, even iets voor mijzelf, een verwennerij, een uitje.”

“Ik ben mij bewust geworden van de kritiek die ik mijzelf voortdurend geef en wat dat met mij doet. Dat de manier waarop ik denk bepalend is hoe ik mij voel.” – Haptische hoofdmassage

“Alsof ik onder een sluier heb mogen kijken wat mij werkelijk raakt en daar was moed voor nodig. Door hier niet van weg te lopen en er werkelijk ‘bij’ te zijn kreeg ik inzicht in mijn situatie en kon ik stappen maken die nodig waren.” – Chakra-massage

“Ik kwam tot de kern van wat mij bezig houdt, wat zich bewust of onbewust niet wou laten zien. Ik vond het een beetje eng, maar het gaf mij mogelijkheid zaken onder ogen te zien en op te ruimen. Het gaf openheid en ruimte.”

“Ik wist niet dat ik zo mijn lichaam kon voelen. Ik heb geleerd naar mijn lichaam te luisteren en wat ik denk, doe en voel beter op elkaar af te stemmen. Ik ga anders met dingen om en voel me nu meer ontspannen, er is meer rust.”

“Ik merk op dat het mij energie kost om erbij te blijven, ik wil steeds weg en afdwalen.”

“Deze massage laat je ervaren wat het met je doet om aangeraakt te worden. Het helpt je bewust te worden van je onbewuste gevoelens. Daardoor kun je bepaalde structuren in je dagelijks leven gaan herkennen. Met aangereikte ‘handvatten’ kun je aan de slag, om op een goede manier met deze structuren om te gaan. Tijdens de sessie kon ik niet hardop zeggen: “Ik mag er zijn.” In het weekend kocht ik een bril en kon al kijkend in de spiegel, voorzichtig tegen mijzelf zeggen: “Ik mag er zijn.”

“Erna Brok kan mensen op hun gemak stellen en is laagdrempelig. Zij kan goed luisteren, oordeelt niet, alles mag er zijn.”